Katie Melua. Strona: 2

Dodano: 2007-02-07 19:05

noone81 napisał(a):
Gratuluję 'tamatu w klimacie' :twisted:
Następny będzie o B.Kozidrak? No to potem już tylko Mandaryna...

Eeeejjj tam.... W czym problem dziewcze złote?? Muzyczka przednia, wokalnie też na plus. Piosenki lekkie, tematyka nie z piekła rodem ale ambitnie i estetycznie jednak. Porównania conajmniej nie na miejscu chociaż i Beata K. z zespołem tyż kilka niezłych numerów popełniła onegdaj. Ale w sumie to ja sie tam nieznam heh

Dodano: 2007-02-07 20:15

nie bardzo wiem o co się tu rozchodzi :) że niby co? nad głosem babeczki się zachwycamy? a to nic nie powiem, bo nie słyszałem :)

ale jak mi to ktoś sklasyfikuje, to może się przełamię i posłucham :)
to w jakim stylu owa pani śpiewa? rock gotycki? electro? cold wave?
bo chyba o taki klimat na tej stronce biega

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Dodano: 2007-02-07 20:27

Rudy napisał(a):
ale jak mi to ktoś sklasyfikuje, to może się przełamię i posłucham :)
to w jakim stylu owa pani śpiewa? rock gotycki? electro? cold wave?
bo chyba o taki klimat na tej stronce biega

prawie jak... w wiesz, co robi w tym kraju PRAWIE :twisted:

a tak serio, to dla mnie to taka mieszanka blues'a z jazzem, ale do końca nie potrafiłbym Katie Melua sklasyfikować dokładnie... :) a dla Was jak nazwalibyście ten styl?

pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."

Dodano: 2007-02-07 20:29

"mieszanka blues'a z jazzem"?? no to w klimacie strony jak bum cyk cyk :D

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Dodano: 2007-02-07 20:54

A piosenka o 643789632809 rowerach wygrywa wsio :twisted:

.

Dodano: 2007-02-07 22:57

Rudy napisał(a):
"mieszanka blues'a z jazzem"?? no to w klimacie strony jak bum cyk cyk :D

Tu niechodzi o klimat strony lecz o samą muzyke Jeśli by zauważyć to sam temat niejest w dziale Gothic lecz w Muzyka - rózne wiec nierozumiem o co poniektórym biega
Nawet jak by kto zaczoł dyskusje o bayer full to niezmieni to nic gdyż temat bedzie umieszczony właśnie tu. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Rudy a dla cibie proponuje troszke wiecej interesowania sie muzyką a nie określonym działem muzyki.

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2007-02-08 00:11

a jej ulubiony kawałek? mój "Spider's Web"... chciałbym przy nim zatańczyć... przez całą noc...

pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."

Dodano: 2007-02-08 09:09

Cóż Katie, droga Katie! Nic odkrywczego.
Wypłynęła kobietka na fali słuchalności takich dam jak: Diana Krall, Norah Jones, Stacey Kent, Eva Cassidy a także Sade, Ive Mendes czy chociażby u nas Anna-Maria Jopek.
Łatwe, lekkie, przyjemne. :) Do posłuchania... od czasu do czasu

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Dodano: 2007-02-08 17:47

czaki napisał(a):
a jej ulubiony kawałek? mój "Spider's Web"... chciałbym przy nim zatańczyć... przez całą noc...

ooo.... z tym to ja bym się zgodziła.... 8)

katie melua Dodano: 2007-02-25 16:34

o tej wyjatkowej piosenkarce dowiedzialam sie przypadkiem.wlasciwie na nia wpadlam gdy szukalam jazzu u znajomych.w kozdym razie uwazam ze jest swietna i potrzebuje jej teksty bo chce sie ich nauczyc spiewac. dostalam propozycje, spiewania w zespole jazzowym ,musze tylko znalezc 20 piosenek i sie ich nauczyc.mam nadzieje uzyskac od kogos z tej strony pomoc w znalezieniu. prosze o teksty lub stronki na maila. :D
strunka_k-k@o2.pl
z gory dziekuje i pozdrawiam :D

Nie ma żadnego znaczenia, kim albo czym jesteśmy. I tak zawsze jest Ktoś, kto patrzy na nas z góry.

Dodano: 2007-02-25 16:52

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

jak dla mnie to kobieta ma potencjał, nawet spory, tylko wydaje mi sie, ze jeszcze potrzebuje czasu, zeby wyrobic swój własny styl, bo płyta, którą słyszałam wydała mi sie dość nierówna jeżeli chodzi o gatunek, ale to takie moje skrzywienie tylko moze 8)

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Dodano: 2007-02-25 18:32

Pamiętam jak z wypiekami na policzkach oglądałam jej występ w Sopocie :)

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło